nederlands

Speelvelden in FCG Stats


Nieuwsbericht van maandag, 30 juni 2014

Na de winst in de nacompetitie van afgelopen seizoen begonnen we al met dromen over de komende Europese tegenstander. Omdat de voorrondes vooral bevolkt worden door teams "van heel ver weg" vroegen we ons af wat eigenlijk de langste afstand was dat FC Groningen ooit heeft moeten reizen. Tijd voor een nieuwe statistiek dus. In de weken erna hebben we deze nieuwsgierigheid uitgewerkt tot een nieuw item in FCG Stats: Speelvelden.

Van alle tegenstanders hebben we alle speelvelden in kaart gebracht waarop FC Groningen heeft gevoetbald. Of het nu een modern stadion is, een afgeschreven voetbaltempel of een amateurveldje, het ligt sinds vandaag vast in onze database. Maar dus ook de wedstrijden die op "vreemd" grondgebied werden gespeeld. Te denken valt hierbij aan de wedstrijden uit tegen Inter Milan en het Ierse Galway United, maar ook (helaas) die ene wedstrijd in Zeist. Omdat we ook de coördinaten hebben vastgelegd is het voor ons nu ook mogelijk om te berekenen wat hemelsbreed de afstand was tussen het bezochte speelveld en de huidige thuisbasis.

Sommige stadions worden vrijwel elk seizoen voorzien van een nieuwe naam, omdat dat tegenwoordig ook geld in het laatje brengt. Ook die verschillende namen voor een en hetzelfde stadion hebben we geprobeerd vast te leggen.

Al met al levert ons dat de volgende nieuwe gegevens op in FCG Stats:

  • Een pagina met een totaaloverzicht aan alle speelvelden waarop FC Groningen heeft gevoetbald.
  • Een detailpagina waarop we alle wedstrijden tonen die op een speelveld zijn gespeeld, inclusief de afstand tot de huidige thuisbasis en een Google Maps kaartje.
  • Op de wedstrijd detailpagina tonen we nu ook waar een wedstrijd is gespeeld.

Het totaaloverzicht is te vinden onder menu "Overige statistieken" / "Speelvelden" of ga rechtstreeks naar de pagina via deze URL. Door op een speelveld te klikken kom je terecht op de bijbehorende detailpagina.

Veel plezier!

Naschrift: we hebben alle gegevens met een zo groot mogelijke aandacht verzameld en verwerkt. Maar het kan natuurlijk zijn dat we niet compleet zijn of bepaalde informatie verkeerd hebben geïnterpreteerd. Mocht je fouten zien in het overzicht of zelf aanvullingen hebben laat het ons dan weten via ons contactformulier.

Laurens