nederlands

Kilometers en aantallen


Geplaatst op zaterdag, 30 augustus 2014

Een grafiek die weingen tot de verbeelding zal spreken, omdat de getoonde informatie niet direct valt onder de wetenswaardigheden waar je op feestjes en partijen mee voor de dag kan komen. Maar het voldoet voor het eigenlijke doel van deze grafiek: de bezoeker inzicht geven in de mogelijkheden van de interactieve grafieken die wij op FCG Stats tonen.

Over het algemeen zijn onze grafieken onderverdeeld in 3 vlakken. Bovenin vindt je de selectiebalk, daaronder de daadwerkelijke grafiek, en daaronder weer de legenda. En in elk vlak kan je via de muis acties uitvoeren. 

  • Bovenin vind je de selectiebalk. Bij grafieken met veel data zal deze standaard een kleine selectie van de totale grafiek tonen. In bovenstaand grafiek wordt in eerste instantie alleen de laatste 25 seizoenen getoond. Door in het geselecteerde vlak te klikken en deze met de muis te verplaatsen kan er door de overige seizoenen gelopen worden. Het is ook mogelijk om de selectie te vergroten of te verkleinen. 
  • In het grafiekgedeelte kan je ook een selectie maken. Door met de muis een periode te selecteren wordt er ingezoomd op die periode. Is er eenmaal ingezoomd dan kan er door middel van de knop "Alles" terug gesprongen worden naar de totale selectie.
  • Zoals je ziet is dit nog al een drukke grafiek. Door in de legenda op de bijbehorende omschrijving te klikken kan een grafiek verwijderd of weer getoond worden. Zodoende is het eenvoudig om wat meer overzicht te krijgen betreffende de getoonde data.

Probeer het uit. Bij vragen weet je ons te vinden.