nederlands

"Bestsub": De betere invaller


Geplaatst op vrijdag, 26 september 2014

Om meteen maar duidelijkheid te verschaffen: we gaan het niet hebben over de "supersub". Met een "supersub" wordt over het algemeen een invaller bedoeld die een belangrijke goal maakt. En juist die belangrijkheid van de goal kunnen we met onze database nog niet aantonen. Daarom gaan we het nu hebben over de "bestsub", de betere invaller.

Voor de berekening van de "bestsub" hebben we een aantal regels opgesteld. Zo tellen we alleen de wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast moet een speler minimaal 10 goals gescoord hebben en minimaal 10 keer zijn ingevallen. De doelpunten worden omgerekend naar het aantal doelpunten per 90 minuten.

Deze regels zijn arbitrair, maar zijn in onze ogen wel van belang. Hiermee hebben we namelijk willen voorkomen dat een speler die maar 1x is ingevallen en toevallig ook nog eens scoorde hoog in de lijst zou eindigen.

De eretitel "Bestsub" gaat naar die speler die als invaller het hoogste aantal doelpunten per 90 minuten op zijn naam heeft staan. Op dit moment is dat Michael de Leeuw, met een gemiddelde als invaller van meer dan 1.03 doelpunten per 90 minuten.

Daarnaast is er nog een eervolle vermelding voor Danny Hoesen, die met een percentage van 526.32% de hoogste effectiviteit als invaller heeft behaald, ten opzichte van zijn effectiviteit als basisspeler.